![Pierwsze warsztaty cukiernicze](/sites/default/files/styles/catalog_content/public/node.catalog_object_info.field_node_image/2021-07/dsc_0325.jpg?itok=USMwTPDI)
Szybko jednak trema minęła, gdyż panie świetnie współpracowały, były chętne do pracy i ciekawe wszelkich porad, by biszkopt był miękki i wyrośnięty. Wspólna praca w przyjacielskiej, rodzinnej i radosnej atmosferze przyniosła odpowiednie rezultaty: cudne ciasto, z którego następnie wycinano ciasteczka, przekładając bitą śmietaną i zdobiąc wg własnych pomysłów. Z resztek ciasta powstały cake pops - "ciasteczkowe lizaki". Cake pops to kawałki ciasta, połączonego kremem, uformowanego w kulki, osadzonego na patyczku i udekorowanego wedle własnego widzimisię. Wypieki degustowano podczas zorganizowanego w klubie spotkania z okazji Dnia Matki. Dla uczestników spotkania cake pops okazały się największą i smaczną ciekawostką.